ΝasaFlo Netipot Σύστημα ρινικών πλύσεων.

To Nasaflo Netipot είναι ένα ιδανικό σύστημα πλήρους ρινικής πλύσης με αποτελεσματικό τρόπο. Παρέχει μεγάλο όγκο υγρού διαλύματος o οποίος κατά την εφαρμογή εισέρχεται στην ρινική κοιλότητα, χωρίς πίεση αλλά με ελεύθερη ροή.

Το διάλυμα κατά την εφαρμογή του εξέρχεται από το άλλο ρουθούνι χωρίς κατάποση του διαλύματος και των ρινικών εκκρίσεων.

Είναι ιδανικό για:

  • Ρινικά συμπτώματα από κρύωμα,
  • γρίπη,
  • αλλεργική ρινίτιδα,
  • ρινική συμφόρηση,
  • αίσθημα πίεσης και μπουκώματος μύτης,
  • αλλεργίες από σκόνη-γύρη, τρίχωμα ζώων, κτλ. καθώς και
  • μετά από χειρουργική επέμβασης ρινός

Συσκευή πλύσεων NasaFlo® 240 mL (8 fl oz) με 60 φακελάκια ποιότητας USP (επίπεδο καθαρότητας 99% ή υψηλότερο) μείγματος χλωριούχου νατρίου και διττανθρακικού νατρίου μέγιστης (με ισορροπημένο pH, φυσικά συστατικά, ισότονο, χωρίς συντηρητικά και ιώδιο)

Οδηγίες Χρήσης:

Βήμα 1: Πλύνετε τα χέρια σας και ξεπλύνετε τη συσκευή. Γεμίστε το σύστημα NASAFLO® με 240 mL (8 fl oz) χλιαρού, απεσταγμένου ή φιλτραρισμένου νερού ή με νερό που έχει προηγουμένως βραστεί και κρυώσει. Οι πλύσεις των ρινικών κοιλοτήτων πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο με τους φακελίσκους NeilMed® SINUS RINSE. Οι φακελίσκοι περιέχουν μείγμα χλωριούχου νατρίου και όξινου ανθρακικού νατρίου που προορίζονται για φαρμακευτική χρήση. Τα εν λόγω συστατικά θεωρούνται τα πλέον αγνά για τη δημιουργία μείγματος ξηράς σκόνης. Η πλύση των ρινικών κοιλοτήτων μόνο με νερό χωρίς το εν λόγω μείγμα θα προκαλέσει σοβαρό αίσθημα καύσου, καθώς το νερό δεν αποτελεί φυσιολογικό ορό για πλύσεις του ρινικού τοιχώματος, παρόλο που είναι κατάλληλο για πόση. Επιπλέον, για την ασφάλειά σας, μη χρησιμοποιείτε νερό βρύσης για τη διάλυση του μείγματος, εκτός εάν το έχετε προηγουμένως βράσει για 5 λεπτά ή περισσότερο, λόγω του ότι το νερό υποβάλλεται σε αποστείρωση μέσω του βρασμού. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν το αποστειρωμένο, φιλτραρισμένο (μέσω φίλτρου 0,2 micron), εμφιαλωμένο νερό, ή όπως προαναφέρθηκε, νερό το οποίο έχει προηγουμένως βραστεί και είναι χλιαρό ή σε θερμοκρασία σώματος. Μπορείτε να φυλάσσετε το βρασμένο νερό σε έναν καθαρό περιέκτη για διάστημα επτά ημερών ή μεγαλύτερο, εφόσον φυλάσσεται στο ψυγείο. Μην χρησιμοποιείτε μη-χλωριωμένο ή μη εξαιρετικά φιλτραρισμένο νερό (0,2 micron), εάν δεν έχει βραστεί και στη συνέχεια κρυώσει και είναι χλιαρό ή σε θερμοκρασία σώματος.

Μπορείτε να ζεστάνετε το νερό σε φούρνο μικροκυμάτων, ωστόσο συνιστάται η θέρμανση να πραγματοποιείται σταδιακά για διάστημα 5-10 δευτερολέπτων για την αποφυγή υπερθέρμανσης, το οποίο θα προκαλέσει βλάβη στη συσκευή ή έγκαυμα στις ρινικές κοιλότητες.

Βήμα 2: Κόψτε το φακελίσκο SINUS RINSE στην άκρη και αδειάστε το περιεχόμενο στο σκεύος. Κλείστε καλά το καπάκι επάνω στη συσκευή. Τοποθετήστε το δάχτυλό σας επάνω στην οπή στο καπάκι και ανακινήστε απαλά τη συσκευή για να διαλύσετε το μείγμα.

Βήμα 3: Σταθείτε μπροστά από το νιπτήρα, γείρετε προς τα εμπρός σε βαθμό ώστε να είστε άνετα και γείρετε το κεφάλι σας προς τα αριστερά. Με το στόμα ανοιχτό και χωρίς να κρατάτε την αναπνοή σας, τοποθετήστε το ρύγχος πλήρως στη δεξιά ρινική κοιλότητα και ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΝΑ ΡΕΕΙ ΑΠΑΛΑ έως ότου το διάλυμα να αρχίζει να εξέρχεται από την αντίθετη ρινική κοιλότητα. Χρησιμοποιείτε περίπου το μισό διάλυμα στο NASAFLO® (120 mL / 4 fl oz).

Το διάλυμα δεν πρέπει να εισέλθει στο στόμα σας, εκτός εάν γέρνετε το κεφάλι σας προς τα πίσω. Για να προσαρμόσετε ή να διακόψετε τη ροή, μπορείτε να τοποθετήσετε το δάχτυλό σας επάνω στην οπή που βρίσκεται στο καπάκι, και ανάλογα με το κατά πόσο την κλείνετε, θα μπορέσετε να ελέγξετε τη ροή.

Βήμα 4: Για την αποφυγή πίεσης στην τυμπανική μεμβράνη των ώτων, φυσήξτε τη μύτη σας απαλά, χωρίς να την πιέζετε πλήρως. Εφόσον είναι ανεκτό, εισπνεύστε τυχόν διάλυμα που απομένει στη ρινική κοιλότητα μία ή δύο φορές, καθώς με αυτόν τον τρόπο καθαρίζεται η οπίσθια ρινοφαρυγγική περιοχή, η οποία βρίσκεται στο πίσω μέρος της ρινικής κοιλότητας. Ενίοτε, ενδέχεται να εισέλθει στο λαιμό σας κάποια ποσότητα διαλύματος. Στην περίπτωση αυτή, φτύστε το. Για την παροχέτευση τυχόν υπολειπόμενου διαλύματος, φυσήξτε τη μύτη σας απαλά καθώς γέρνετε το κεφάλι σας προς τα εμπρός και δεξιά. (συμβάλλει στον καθαρισμό του αριστερού γναθιαίου κόλπου).

Βήμα 5: Τώρα επαναλάβετε τα βήματα 3 & 4 για την αντίθετη ή την αριστερή ρινική κοιλότητα, γέρνοντας το κεφάλι σας προς τα δεξιά κατά τη διάρκεια της πλύσης και, προς τα αριστερά για τον καθαρισμό του γναθιαίου κόλπου. Εάν υπάρχουν κατάλοιπα διαλύματος, απορρίψτε το. Συνιστάται να ετοιμάζετε φρέσκο διάλυμα κάθε φορά που πραγματοποιείτε ρινικές πλύσεις. Κάντε ρινικές πλύσεις μία ή δύο φορές την ημέρα Ή σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού σας.

Συνιστώμενη δόση:

Ενήλικες: 1 φακελάκι σε 240 mL νερού για ρινική πλύση, 1-6 φορές την ημέρα

Θα το βρείτε στα Φαρμακεία

Δείτε περισσότερα εδώ.