Πραγματικά μπορείς να αντλήσεις πολλαπλά οφέλη για την υγεία σου, καθώς και να ενισχύσεις την ποιότητα του ύπνου σου, όταν κοιμάσαι με τον/την σύντροφό σου. Και φυσικά να δυναμώσεις την σχέση σου!

Η αγάπη εκκρίνει ορμόνες που χαλαρώνουν!

Κάθε φορά που σε πλημμυρίζουν συναισθήματα ανακούφισης, χαλάρωσης, εμπιστοσύνης και ενσυναίσθησης, ο εγκέφαλος παράγει ωκυτοκίνη. Μάλιστα, τα επίπεδα αυτής της ορμόνης αυξάνονται όταν ερχόμαστε πιο κοντά σωματικά. Για τον λόγο αυτό οι συχνές αγκαλιές βοηθούν στο να αισθάνεσαι μεγαλύτερη ηρεμία και προστασία, συμβάλλοντας έτσι στο να περνάς ευκολότερα στα διάφορα στάδια του βαθύ ύπνου.

Η αγάπη έρχεται, το άγχος φεύγει

Όταν κοιμάσαι με εκείνον που αγαπάς έχει αποδειχθεί ότι μειώνονται τα επίπεδα της κορτιζόλης. Το γεγονός αυτό ελαχιστοποιεί παράλληλα και τις πιθανότητες για σοβαρές παθήσεις.

Ο επαρκής ύπνος σε κάνει καλύτερο/η σύντροφο! Όταν δεν κοιμάσαι αρκετά έχεις αυξημένους πονοκεφάλους, άγχος, και έλλειψη συγκέντρωσης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχεις περισσότερα νεύρα ξεσπώντας στον/στην σύντροφό σου και στους αγαπημένους σου.

Ύπνος: 5 λόγοι να τον επιλέγεις ξανά και ξανά!