Η έλλειψη ύπνου μπορεί να έχει αντίστροφο αποτέλεσμα στην παραγωγικότητα, καθώς έχει αποδειχθεί ότι την μειώνει! Πολλοί είναι επιρρεπείς στην πίεση της καθημερινότητας, θυσιάζοντας τις απαραίτητες ώρες ανάπαυσης.

Οι βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις της στέρησης ύπνου μπορεί να περιλαμβάνουν μείωση της κρίσης, της συγκέντρωσης και της διάθεσής μας. Μετά από μια νύχτα ανεπαρκούς ύπνου, τα χαρακτηριστικά που ενθαρρύνουν την παραγωγικότητα καταστέλλονται, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργικότητας και της μνήμης. Το σώμα μας απαιτεί ύπνο για να επαναφέρει την ψυχική μας ικανότητα μετά από μια κουραστική μέρα.

Η ικανοποίηση των καθημερινών απαιτήσεων του σώματός μας σε ύπνο μας επιτρέπει να ξεκουράζουμε τα μέρη του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνα για τη λήψη αποφάσεων, την επίλυση προβλημάτων, την εφευρετικότητα και την κατανόηση. Κατά τη διάρκεια παρατεταμένων περιόδων στέρησης ύπνου, το σώμα μας αντιμετωπίζει μια σειρά από ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως:

  • Μειωμένη ικανότητα μνήμης και μάθησης
  • Αυξημένος κίνδυνος ασθενειών
  • Διαταραχές διάθεσης
  • Μείωση προσδόκιμου ζωής

Υπνική Άπνοια: Μπορεί να βλάψει την υγεία του εγκεφάλου!

Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωπου που υποστηρίζουν τα οφέλη ενός υγιούς ύπνου για τον ανθρώπινο οργανισμό και επιδιώκουν να διαδώσουν τους κινδύνους που έχουν οι διαταραχές του ύπνου για την υγεία. Επιπλέον, ελπίζουν να ενθαρρύνουν άτομα με προβλήματα ύπνου να αναζητήσουν θεραπεία.

3 σημάδια ότι η Άπνοια ύπνου επηρεάζει την παραγωγικότητά σας!

Διαταραχές όπως το ροχαλητό και η Άπνοια Ύπνου μπορούν να επηρεάσουν τον κύκλο του ύπνου και να οδηγήσουν σε υπερβολική υπνηλία, αλλά και κάποια σοβαρότερη χρόνια ασθένεια. Τα συμπτώματα του ροχαλητού ή της Αποφρακτικής Άπνοιας Ύπνου περιλαμβάνουν:

  • Δυνατό και συχνό ροχαλητό
  • Παύσεις ανάμεσα στις αναπνοές
  • Επίμονη υπνηλία και κόπωση
  • Πρωινούς πονοκεφάλους

Εάν μια διαταραχή του ύπνου σας εμποδίζει να έχετε έναν υγιή ύπνο, ζητήστε βοήθεια από έναν επαγγελματία ΩΡΛ. Ως ειδικός στη διάγνωση και τη θεραπεία διαταραχών ύπνου, ο γιατρός ΩΡΛ μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε ή να θεραπεύσετε την κατάστασή σας.

Ύπνος και ψυχική υγεία