Ο σύντροφος ροχαλίζει και ψάχνετε να βρείτε τρόπους για να βελτιώσετε κάπως την κατάσταση και να ξαναβρείτε τον ύπνο σας; Κι όμως υπάρχουν τρόποι να συνυπάρξετε!

Εάν ο σύντροφός σας στο κρεβάτι σας ροχαλίζει, εάν έχετε ακούσει να σφυροκοπά όλη τη νύχτα, ακούστε. Η νυχτερινή σας ζωή θα μπορούσε να είναι πιο οδυνηρή. Παρόλα αυτά, ίσως να υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Ένας οδηγός με τρόπους για να αγαπήσετε τον σύντροφο που ροχαλίζει και να τον ή την βοηθήσετε, αλλά και… να βοηθηθείτε!

Όσοι ροχαλίζουν ξυπνούν όσους κοιμούνται και δεν ροχαλίζουν. Έτσι, και οι δεύτεροι έχουν διακεκομμένο κατά τη διάρκεια της νύχτας ύπνο, με αποτέλεσμα να μην ξεκουράζονται και να μην έχουν ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, μελέτες για όσους ροχαλίζουν, δείχνουν ότι το σοβαρό ροχαλητό μπορεί να συνδεθεί με υψηλή αρτηριακή πίεση και πονοκεφάλους.

Το ροχαλητό έχει πολλές αιτίες: ρινική απόφραξη, σκολίωση διαφράγματος, συμφόρηση από κρυολογήματα ή αλλεργίες. Ένας ειδικός στον ύπνο μπορεί να πει στον σύντροφο που ροχαλίζει ποια μπορεί να είναι η ρίζα του προβλήματός του και να προτείνει κάποια αντιμετώπιση του υποκείμενου προβλήματος, βοηθώντας έτσι στη μείωση του ροχαλητού.

Αλλά αν το ροχαλητό του συντρόφου σας είναι συνηθισμένο, υπάρχουν μερικές συμβουλές για να βελτιώσετε τον ύπνο σας:

  1. Εάν ο σύντροφός σας είναι υπέρβαρος, τότε βάλτε τον/την να τα χάσει. Το βάρος είναι ένας μεγάλος παράγοντας στο ροχαλητό.
  2. Μην αφήσετε τον σύντροφό σας να πιει αυτό το παραπάνω ποτήρι αλκοόλ στην έξοδό σας. Το αλκοόλ προκαλεί ροχαλητό επειδή χαλαρώνει τους μύες του λαιμού.
  3. Σπρώξτε τον σύντροφό σας, για να τον αναγκάσετε να γυρίσει, να μην κοιμηθεί ανάσκελα. Ο ύπνος στο πλάι βελτιώνει την κατάσταση.
  4. Αποκτήστε ωτοασπίδες. Σοβαρά, κάνουν θαύματα!
  5. Δοκιμάστε τις ρινικές λωρίδες. Λειτουργούν! Ειδικά για άτομα με στενές μύτες.
  6. Πηγαίνετε στο κρεβάτι πριν από τον σύντροφό σας. Έτσι, όταν εκείνος θα έρθει για ύπνο, εσείς θα βρίσκεστε ήδη σε βαθύτερα στάδια ύπνου και θα έχετε λιγότερες πιθανότητες να πεταχτείτε κατά τη διάρκεια της νύχτας από τον θορυβώδη ύπνο του.

Μικρές συμβουλές που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες για να μην “κόβεται” ο ύπνος σας στη μέση εξαιτίας του ροχαλητού του συντρόφου σας!