Πώς θα ξυπνάτε ευχάριστα τα φθινοπωρινά πρωϊνά;

Όσο κρυώνει ο καιρός και μικραίνει η μέρα, τόσο πιο δύσκολο γίνεται το πρωινό ξύπνημα και το μόνο που θέλουμε είναι να παραμείνουμε στο ζεστό μας πάπλωμα. Αν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε με τίποτα το κρεβάτι σας τα κρύα φθινοπωρινά πρωινά, τότε οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε αυτόν τον αποχωρισμό όσο πιο εύκολο γίνεται!

Φτιάξτε μία ρουτίνα ύπνου

Προετοιμαστείτε για την επόμενη μέρα από…την προηγούμενη μέρα! Φτιάξτε και τηρήστε ένα δικό σας πρόγραμμα ύπνου και ακολουθήστε μία ρουτίνα που θα σας χαλαρώσει, αλλά και θα σας οργανώσει για την επόμενη ημέρα. Τουλάχιστον δύο ώρες πριν τον ύπνο, κλείστε όλες τις εκκρεμότητές σας, κάντε μία λίστα με τα πράγματα που έχετε να κάνετε αύριο, ετοιμάστε τα ρούχα που θα φορέσετε, την τσάντα και το φαγητό που θα πάρετε μαζί σας. Στη συνέχεια κάντε ένα χαλαρωτικό ζεστό μπάνιο, πιείτε ένα ρόφημα με βότανα και ακούστε μουσική ή διαβάστε το αγαπημένο σας βιβλίο. Αποφύγετε τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών και τηλεόρασης. Κλείστε το κινητό σας τουλάχιστον μία ώρα πριν τον ύπνο.

Βάλτε στόχους

Προσπαθήστε να βάζετε κάθε μέρα και από έναν στόχο που θα σας κάνει να ανυπομονείτε να σηκωθείτε και να τον πετύχετε, και προσπαθήστε να ξυπνάτε κάθε μέρα έστω και πέντε λεπτά πιο νωρίς κάθε φορά.

Ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας

Βάλτε το ξυπνητήρι σας κάθε μέρα μισή ώρα τουλάχιστον πιο νωρίς από την προγραμματισμένη ώρα έγερσής σας και ιδανικά τοποθετήστε το κάπου που να μην το φτάνετε για να αναγκαστείτε να σηκωθείτε και να το κλείσετε. Ακόμα καλύτερα είναι να βάλετε σαν ήχο στο ξυπνητήρι το αγαπημένο σας τραγούδι ή τη μουσική για να ξυπνήσετε ευχάριστα.  

Φάτε ένα  θρεπτικό πρωινό

Μην φύγετε από το σπίτι εάν δεν ετοιμάσετε και καταναλώσετε ένα πλούσιο πρωινό, το οποίο θα σας γεμίσει με ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας.  Υιοθετήστε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής και συμπεριλάβετε μία ποικιλία από τρόφιμα.

Αφήστε το φως να μπει στο υπνοδωμάτιό σας

Η μελατονίνη, η φυσική ορμόνη του ύπνου, συνδέεται άμεσα με το φως και το σκοτάδι. Όσο πιο σκοτεινό είναι το περιβάλλον, τόσο πιο νυσταγμένοι νιώθουμε. Αναζητήστε λοιπόν, το φυσικό φως το πρωί και νιώστε αυτόματα ενέργεια.

Νερό και ενυδάτωση

Έχετε πάντα ένα ποτήρι νερό δίπλα στο κρεβάτι σας ώστε να είναι το πρώτο πράγμα που θα δείτε το πρωί και θα καταναλώσετε. Θα δείτε πως αμέσως θα σας χαρίσει με μία εγρήγορση.

Πέρα από τις παραπάνω συμβουλές κοιμηθείτε νωρίς την προηγούμενη μέρα και θα νιώθετε ξεκούραστοι την επόμενη μέρα και γεμάτοι ενέργεια ώστε να αδράξετε τη μέρα! Οι φθινοπωρινές ημέρες είναι τόσο όμορφες!