Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε τα Χριστούγεννα; Δεν είστε οι μόνοι! Οι περισσότεροι, μικροί και μεγάλοι λόγω του ενθουσιασμού για τις γιορτές που έρχονται δεν μπορούν να κλείσουν μάτι! Ας δούμε παρακάτω κάποιους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλά ακόμα και την πιο μαγική μέρα του χρόνου!

Ξυπνήστε νωρίτερα

Την Παραμονή των Χριστουγέννων ξυπνήστε νωρίτερα και μείνετε ξύπνιοι μέχρι όσο πιο αργά γίνεται, ώστε το βράδυ να ξαπλώσετε εξαντλημένοι και να κοιμηθείτε κατευθείαν.

Μείνετε απασχολημένοι όλη τη μέρα!

Βεβαιωθείτε πως έχετε μία πολύ καλά προγραμματισμένη και γεμάτη μέρα. Ετοιμάστε μία λίστα με όλα όσα έχετε να κάνετε! Δώστε τις τελευταίες πινελιές στη διακόσμηση του σπιτιού, ετοιμάστε τα δώρα, προετοιμάστε το δείπνο των Χριστουγέννων και ετοιμάστε τα ρούχα που θα φορέσετε στο οικογενειακό τραπέζι. Όλη η ενέργεια που θα σας κρατούσε ξύπνιους τη νύχτα θα εξαντληθεί μονομιάς με όλα αυτά που έχετε να κάνετε και το βράδυ θα κοιμηθείτε σαν πουλάκια!

Κάντε γυμναστική

Τη μέρα εκείνη προσπαθήστε να κάνετε γυμναστική είτε μέσα στο σπίτι ή έξω. Βγείτε για τρέξιμο ή για μία μεγάλη βόλτα και ασκηθείτε τουλάχιστον για τριάντα λεπτά, αλλά όσο πιο νωρίς γίνεται ώστε να μην διαταραχθεί ο ύπνος σας από την υπερένταση που θα νιώθετε μετά τη γυμναστική.

Κάντε ένα ζεστό μπάνιο

Πριν τον ύπνο σας, κάντε ένα ζεστό μπάνιο. Φτιάξτε μία όμορφη ατμόσφαιρα, βάλτε έλαια μπάνιου,  και χαλαρώστε. Θα νιώσετε όχι μόνο πολύ καλύτερα, αλλά θα κοιμηθείτε και πιο εύκολα μετά.

Καταναλώστε ένα ζεστό ρόφημα

Μία ώρα πριν τον ύπνο καταναλώστε ζεστό γάλα με μέλι ή τσάι με μέλι ή ακόμα και ζεστή σοκολάτα. Τα ροφήματα αυτά είναι καταπραϋντικά και χαλαρωτικά και θα σάς βοηθήσουν να αποκοιμηθείτε. Φροντίστε μόνο να μην περιέχουν καφεΐνη!

Χαλαρώστε

Διαβάστε το αγαπημένο σας βιβλίο ή ακούστε την αγαπημένη σας μουσική μέχρι να κοιμηθείτε. Ανάψτε ένα κεράκι με άρωμα λεβάντας ή γιασεμί σε ένα ασφαλές μέρος του δωματίου σας. Το άρωμά τους θα σάς βοηθήσει να χαλαρώσετε! Προσοχή! Μην ξεχάσετε να το σβήσετε πριν σάς πάρει γλυκά ο ύπνος.

Όσο κι αν είστε ενθουσιασμένοι με την Ημέρα των Χριστουγέννων, φροντίστε να κοιμηθείτε καλά ώστε να απολαύσετε τις γιορτινές ημέρες με τους αγαπημένους σας!

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος!

Πηγή: https://thesleepcharity.org.uk/.