Το ποιο στρώμα θα επιλέξεις τελικά εξαρτάται από τις προσωπικές σου προτιμήσεις, αφού ο καθένας μας έχει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις όταν πρόκειται για την αίσθηση που του αρέσει και τον ξεκουράζει περισσότερο.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια βασικά σημεία στα οποία πρέπει να εστιάσεις την προσοχή σου, όταν έρχεται η στιγμή να επιλέξεις στρώμα:

Ανατομικότητα

Το στρώμα πρέπει να προσαρμόζεται και να «αγκαλιάζει» τις φυσικές καμπύλες του σώματος, χωρίς να πιέζει τους ώμους ή τους γοφούς. Μπορείς να δοκιμάσεις την ανατομικότητα ενός στρώματος ξαπλώνοντας ανάσκελα και προσπαθώντας να βάλεις την παλάμη σου πίσω από τη μέση σου.

Κανονικά, το χέρι σου πρέπει να μπαίνει ανάμεσα στο σώμα σου και στο στρώμα με μια μικρή δυσκολία και γενικά να αισθάνεσαι ότι το στρώμα σε «αγκαλιάζει», χωρίς να εμποδίζει τις κινήσεις σου.

Υγιεινή

Το στρώμα πρέπει να εξασφαλίζει συνθήκες υγιεινής, απαλλαγμένο από κινδύνους για την υγεία του οργανισμού.

Αντοχή

Το στρώμα πρέπει να διατηρεί την συμπεριφορά και τις αρχικές του ιδιότητες σε βάθος χρόνου. Η αντοχή εξαρτάται τόσο από την ποιότητα των υλικών, όσο και από τον τρόπο παραγωγής ενός στρώματος.

Αίσθηση

Η ικανότητα του στρώματος να προσφέρει απόλυτη ανάπαυση, άνεση και ξεκούραση στο σώμα. Το στρώμα είναι μια καθαρά προσωπική υπόθεση. Κάνε την έρευνά σου, μίλησε με φίλους και γνωστούς, αλλά μην επιλέξεις στρώμα μόνο επειδή σου το σύστησε κάποιος.

Δοκίμασε τουλάχιστον 4-5 διαφορετικά στρώματα, ξαπλώνοντας στην στάση που συνήθως κοιμάσαι. Στην περίπτωση μάλιστα που το στρώμα προορίζεται για ζευγάρι, καθίσταται αναγκαίο να δοκιμαστεί και από τους δύο.

Πηγή: deltastrom.com