Αλλάζοντας ή εφαρμόζοντας κάποιες νέες καθημερινές συνήθειες μπορείτε να μειώσετε ή και αποτρέψετε την ένταση του ροχαλητού.

Εάν είσαι υπέρβαρος, χάσε βάρος.

Τα άτομα που είναι υπέρβαρα μπορεί να έχουν επιπλέον ιστούς στο λαιμό που συμβάλλουν στο ροχαλητό. Η απώλεια βάρους μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του ροχαλητού.

Ξάπλωσε στο πλάι.

Όταν κοιμάσαι ανάσκελα η γλώσσα σας τοποθετείται προς το πίσω μέρος του λαιμού, περιορίζοντας τον αεραγωγό και μερικώς τη ροή του αέρα. Προσπάθησε να κοιμάσαι στο πλάι και αν διαπιστώσεις ότι καταλήγεις πάντα ανάσκελα στη μέση της νύχτας, δοκίμασε να κολλήσεις ένα μπαλάκι τένις στο πίσω μέρος της κορυφής της πιτζάμας σου.

Σήκωσε το προσκέφαλο στο κρεβάτι. 

Η ανύψωση του κεφαλιού του κρεβατιού κατά περίπου 10 εκατοστά μπορεί να βοηθήσει.

Ρινικές ταινίες ή εξωτερικός ρινικός διαστολέας.

Οι κολλητικές ταινίες που εφαρμόζονται στη γέφυρα της μύτης βοηθούν πολλούς ανθρώπους να αυξήσουν την περιοχή της ρινικής διέλευσής, βοηθώντας την αναπνοή. Ένας ρινικός διαστολέας είναι μια ενισχυμένη κολλητική ταινία που εφαρμόζεται εξωτερικά στα ρουθούνια και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αντοχής της ροής του αέρα, καθιστώντας την αναπνοή ευκολότερη. Οι ρινικές ταινίες και οι εξωτερικοί ρινικοί διαστολείς δεν είναι αποτελεσματικοί για άτομα με υπνική άπνοια.

Αντιμετώπισε τη ρινική συμφόρηση ή την απόφραξη.

Η αλλεργία ή ένα στραβό διάφραγμα μπορεί να περιορίσει τη ροή του αέρα μέσω της μύτης σας. Αυτό σας αναγκάζει να αναπνέετε από το στόμα σας, αυξάνοντας την πιθανότητα ροχαλητού. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά με ένα σπρέι στεροειδών εάν έχετε χρόνια ρινική συμφόρηση. Για να διορθώσετε ένα δομικό ελάττωμα στον αεραγωγό σας, όπως ένα αποκλίνον διάφραγμα, ίσως χρειαστεί χειρουργική επέμβαση.

Περιόρισε ή απόφυγε το αλκοόλ και τα ηρεμιστικά.

Απόφυγε να πίνεις αλκοολούχα ποτά τουλάχιστον δύο ώρες πριν από το βραδινό ύπνο και ενημέρωσε το γιατρό σου για το ροχαλητό πριν πάρεις ηρεμιστικά. Τα ηρεμιστικά και το αλκοόλ καταστέλλουν το κεντρικό νευρικό σύστημα, προκαλώντας υπερβολική χαλάρωση των μυών, συμπεριλαμβανομένων και των ιστών στο λαιμό σου.

Κόψε το κάπνισμα.

Η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να μειώσει το ροχαλητό, εκτός από το ότι έχει πολλά άλλα οφέλη για την υγεία.

Κοιμήσου αρκετά.

Οι ενήλικες πρέπει να επιδιώκουν τουλάχιστον επτά ώρες ύπνου τη νύχτα. Οι συνιστώμενες ώρες ύπνου για τα παιδιά διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία. Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας πρέπει να λαμβάνουν 10 έως 13 ώρες την ημέρα. Τα παιδιά σχολικής ηλικίας χρειάζονται 9 έως 12 ώρες την ημέρα και οι έφηβοι πρέπει να έχουν οκτώ έως δέκα ώρες την ημέρα.

Προϊόντα που θα αγαπήσετε

ρινικεσ-τανιες

ASO FIRST PLAST- ΡΙΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

Μοναδικό για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρινικής βαλβίδας,

  • Ανακουφίζει από κρυολόγημα και αλλεργίες
  • Βοηθά στη μείωση του ροχαλητού
  • Δρα αμέσως

Περισσότερες πληροφορίες…

sinus-rinse

SINUS RINSE – ΣΥΣΤΗΜΑ ΡΙΝΙΚΩΝ ΠΛΥΣΕΩΝ

Το Sinus Rinse είναι σύστημα πλύσης και όχι ψεκασμού. Mε τον τρόπο αυτό καλύπτει όλη την ρινική κοιλότητα. Ο χρήστης έχει πλήρη έλεγχο της πίεσης-ροής με αποτέλεσμα να παρέχεται μέγιστος όγκος διαλύματος σε κάθε χρήση, προσφέροντας παράλληλα άνεση και αποτελεσματικότητα, ανάλογα με τις ανάγκες, τις ιδιαιτερότητες, και την μοναδικότητα του καθενός. Το διάλυμα κατά την εφαρμογή εξέρχεται από το άλλο ρουθούνι, χωρίς κατάποση του διαλύματος και των ρινικών εκκρίσεων.

Περισσότερες πληροφορίες…

medisnore

MEDISNORE SPRAY

Tο Medisnore είναι μια συσκευή αντλίας ψεκασμού που προορίζεται να επικαλύψει τη σταφυλή και τις άνω αναπνευστικές οδούς με ένα λεπτό στρώμα φυσικού ελαιώδους λιπαντικού το οποίο μειώνει η εμποδίζει την δόνηση η οποία προκαλεί ροχαλητό.

Περισσότερες πληροφορίες…

airmax

AIRMAX- ΕΙΣΠΝΟΗ ΣΤΟ MAXIMUM

To Αirmax είναι ένας ρινικός διαστολέας , κατασκευασμένος από ένα μαλακό , άοσμο και ιατρικά πιστοποιημένο πλαστικό (S.E.B.S), που διαστέλλει τον στενότερο χώρο στη μύτη,επιτρέποντας περισσότερο οξυγόνο να απορροφηθεί μέσω της μύτης . Στην ουσία, το Airmax® αυξάνει την πρόσληψη οξυγόνου διευρύνοντας τις ρινικές διόδους !

  • Βελτιώνει την εισπνοή
  • Ελαττώνει την αίσθηση της « μπουκωμένης μύτης» (κοινό κρυολόγημα, αλλεργίες, εγκυμοσύνη)
  • Αποτελεσματικό στο ροχαλητό
  • Μειώνει την εξάρτηση από ρινικά spray και σταγόνες

Περισσότερες πληροφορίες…