Για να αντιμετωπίσετε το ροχαλητό, ο γιατρός σας πιθανότατα θα συστήσει πρώτα αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως:

  • Απώλεια βάρους.
  • Αποφυγή αλκοόλ κοντά στις ώρες του ύπνου.
  • Θεραπεία της ρινικής συμφόρησης.
  • Αποφυγή στέρησης ύπνου.
  • Αποφυγή ύπνου σε ανάσκελη θέση.

Για το ροχαλητό που συνοδεύεται από υπνική άπνοια, ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει:

  • Στοματικές συσκευές.

Οι συσκευές στοματικής οδοντοστοιχίας είναι οδοντοτεχνικές και βοηθούν στην προώθηση της θέσης της γνάθου, της γλώσσας και της μαλακής υπερώας. Με αυτόν τον τρόπο, διατηρείται η δίοδος του αέρα ανοιχτή. Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή από το στόμα, θα συνεργαστείτε με ειδικό οδοντίατρο. Ο οδοντίατρος θα βελτιστοποιήσει την τοποθέτηση και τη θέση της συσκευής. Θα συνεργαστείτε επίσης, με τον ειδικό για τον ύπνο, για να βεβαιωθείτε ότι η στοματική συσκευή λειτουργεί όπως προβλέπεται. Οδοντιατρικές επισκέψεις μπορεί να είναι απαραίτητες τουλάχιστον μία φορά κάθε έξι μήνες το πρώτο έτος, και στη συνέχεια τουλάχιστον ετησίως, για να ελέγχετε την εφαρμογή και να αξιολογείτε την στοματική υγεία σας. Υπερβολική παραγωγή σάλιου, ξηροστομία, πόνος των γνάθων και δυσφορία στο προσώπο είναι πιθανές παρενέργειες από τη χρήση αυτών των συσκευών.

  • Συνεχής θετική πίεση αεραγωγού (CPAP).

Αυτή η προσέγγιση περιλαμβάνει τη χρήση μάσκας πάνω από τη μύτη ή το στόμα σας στη διάρκεια του ύπνου. Η μάσκα κατευθύνει πεπιεσμένο αέρα από μία μικρή αντλία, τοποθετημένη στο κομοδίνο, στον αεραγωγό σας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παραμένει ανοιχτός ο αεραγωγός κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η συσκευή CPAP εξαλείφει το ροχαλητό και χρησιμοποιείται συχνότερα για τη θεραπεία του ροχαλητού όταν συνδέεται με υπνική άπνοια. Παρόλο που η συσκευή CPAP είναι η πιο αξιόπιστη και αποτελεσματική μέθοδος θεραπείας της υπνικής άπνοιας, οι περισσότεροι ασθενείς  δεν συμμορώνονται στη χρήσή της. Αυτό γιατί, την βρίσκουν άβολη ή έχουν πρόβλημα να προσαρμοστούν στο θόρυβο ή την αίσθηση του μηχανήματος.

  • Συσκευές αρνητικής πίεσης. 

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, οι συσκευές αρνητικής πίεσης δημιουργούν αρνητική πίεση μέσα στην στοματική κοιλότητα. Το απαλό κενό τραβά τη γλώσσα προς το πάνω μέρος του ουρανού και τραβάει το μαλακό ουρανίσκο προς τα εμπρός. Με τη σταθεροποίηση της γλώσσας και των μαλακών ιστών σε μια εμπρόσθια θέση, η βατότητα του ανώτερου αεραγωγού μπορεί να διατηρηθεί. Έτσι, παρέχεται απεριόριστη αναπνοή και συνεχή ύπνο.

  • Άνω χειρουργική αεραγωγού.

Υπάρχει μια σειρά διαδικασιών που επιδιώκουν να ανοίξουν τον άνω αεραγωγό και να αποτρέψουν σημαντική στένωση κατά τον ύπνο μέσω μιας ποικιλίας τεχνικών. Η αποτελεσματικότητα αυτών των χειρουργικών επεμβάσεων ποικίλλει και η ανταπόκριση μπορεί να είναι δύσκολο να προβλεφθεί.

Προϊόντα που θα αγαπήσετε

somnibel

ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΘΕΣΗΣ ΥΠΝΟΥ SOMNIBEL TOY OIKOY BITMED

Το Somnibel είναι μια ελαφριά συσκευή που επικολλάται στο μέτωπο και δονείται ελαφρά όταν ο ασθενής κοιμάται σε ύπτια θέση, παρακινώντας τον να αλλάξει θέση.

Η συσκευή καταγράφει τα δεδομένα θέσης, την δραστηριότητα και την ένταση της δόνησης και επιτρέπει στον θεράποντα ιατρό να παραμετροποιήσει την συσκευή.

Περισσότερες πληροφορίες…

nastent

NASTENT – ΕΝΔΟΠΡΟΘΕΣΗ ΡΙΝΙΚΟΥ ΑΕΡΑΓΩΓΟΥ

Το Nastent είναι ενα ιατροτεχνολογικό προϊον σωληνοειδούς σχήματος που εισάγεται απο την μύτη. Τιο άκρο του σωλήνα ακουμπά τη μαλακή υπερώα (δίπλα στη σταφύλη). O εισαγμένος σωλήνας διευκολύνει την αναπνοή αποτρέποντς την απόφραξη των αναπνευστικών οδών, η οποία ευθύνεται για τον κακής ποιότητας ύπνο, τις συνχές αφυπνίσεις κατά την διάρκεια του ύπνου και το ροχαλητο.

Το Nastent Classic είναι κατασκευασμένο απο εξαιρετικά μαλακό υλικό και έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί πολλούς ασθενείς, με ελάχιστη ενόχληση.

Περισσότερες πληροφορίες…

inap

INAP ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σύστημα θεραπείας ύπνου iNAP δημιουργεί αρνητική πίεση μέσα στην στοματική κοιλότητα προσφέροντας απεριόριστη αναπνοή και συνεχή ύπνο.

Περισσότερες πληροφορίες…

maselaki

ΜΑΣΕΛΑΚΙΑ ΥΠΝΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΑΘΟΥ SomnoGuard ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ TOMED

Τα μασελάκια ύπνου είναι ενδοστοματικές συσκευές που προωθούν την γνάθο για την αντιμετώπιση του ροχαλητού και του συνδρόμου υπνικής άπνοιας.

Οι συσκευές είναι κατασκευασμένες από θερμοπλαστικό υλικό το οποίο όταν θερμανθεί εμβαπτιζόμενο σε ζεστό νερό μαλακώνει και μορφοποιείται στο σχήμα της οδοντοστοιχίας.

Φορώντας το Somnoguard το ροχαλητό και οι νυχτερινές υπνικές άπνοιες μειώνονται και αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά.

Το Somnoguard προκαλεί την επιθυμητή μετατόπιση της κάτω γνάθου και της γλώσσας και με τον τρόπο αυτό ανοίγει το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα.

Ο μαλακός ιστός και οι μύες του ανώτερου αναπνευστικό συστήματος παραμένουν σφιχτοί και οι δονήσεις και το πτερύγισμα της μαλθακής υπερώας και της σταφυλής μειώνεται ή αποτρέπεται.

Περισσότερες πληροφορίες…